LongStoryShort schrijft en redigeert teksten voor websites, digitale nieuwsbrieven en online magazines. Ondersteunt webredacties en communicatieteams op het gebied van redactie, eindredactie, contentmanagement, migraties, social media- en communitybeheer.

Hieronder een selectie van webprojecten die LongStoryShort heeft gedaan.

Senior online specialist / eindredacteur – Gemeente Den Haag

gemeente den haagLongStoryShort ondersteunt in 2020 het Team Online van de gemeente Den Haag. Redigeren en SEO-proof schrijven van nieuwsberichten, standaard- en productpagina’s. Op B1-niveau. Content optimaliseren op basis van klanttevredenheidsonderzoek en webstatistieken.

   


Eindredacteur – W/E adviseurs voor RVO.nl

stichting W/E adviseursLongStoryShort redigeert voor W/E adviseurs – in opdracht van RVO.nl Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TKI Urban Energy – 18 factsheets over duurzame koudetechnieken. (Februari en maart 2020).

   


Eindredacteur – Vereniging Eigen Huis

vereniging eigen huisLongStoryshort herschrijft in januari 2019 alle content op Vereniging Eigen Huis. De aanspreekvorm in alle teksten omzetten van vousvoyeren naar tutoyeren.

   


Eindredacteur web en print – Politievakbond ACP

acp_logoTussen 2010 en 2019 verzorgt LongStoryShort op structurele basis de eindredactie van de website van politievakbond ACP en het ledenblad Politiebericht. Daarnaast werkt LongStoryShort aan diverse projecten en contentmigraties (internet en intranet).

   


Webredacteur/communicatiemedewerker – W/E adviseurs

stichting W/E adviseursLongStoryShort doet in 2017 en 2018 voor stichting W/E adviseurs onder meer de webredactie. Daarnaast schrijft LongStoryShort nieuwsbrieven en beheert social media-kanalen.

   


Migratieredacteur – Nieuwe website GPR Software

GPR SoftwareIn 2018 draagt LongStoryShort bij aan de ontwikkeling, totstandkoming en eindredactie van de website van GPR Software. GPR is software die wordt ontwikkeld door stichting W/E adviseurs.

   


Eindredacteur en migratieredacteur – Vereniging Eigen Huis

vehIn april, mei en juni 2018 ondersteunt LongStoryShort de webredactie van Vereniging Eigen Huis. Daarnaast verzorgt LongStoryShort de eindredactie en een contentmigratie.

   


Eindredacteur en migratieredacteur – Politievakbond ACP

acp_logoIn januari 2017 werkt LongStoryShort mee aan de totstandkoming van een nieuwe corporate website voor politievakbond ACP en andere websites van de ACP: www.acp.nl, acprechtshulppolis.nl, ikbenboa.nl en coalitievoorveiligheid.nl.

   


Eindredacteur en migratieredacteur – Provincie Utrecht

logoProvincieUtrechtLongStoryShort verzorgt tussen 2010 en 2015 diverse projecten bij de provincie Utrecht, waaronder een contentmigratie en interimklussen als web- en eindredacteur internet en intranet. En schrijft teksten voor diverse projectensites.

   


Docent Masterclass SEO-proof schrijven – De Persgroep

PERSGROEP_LOGO_V_RGB-sohoIn januari 2015 verzorgt LongStoryShort een workshop voor journalisten van De Persgroep (Trouw, de Volkskrant, Parool, AD) over zoekmachinevriendelijke teksten schrijven. Zie Campus De Persgroep.

   


Eindredacteur en communitymanager – NCRV

ncrv_logoIn 2013 en 2014 onderhoudt LongStoryShort NCRV’s muzikantencommunity OngekendTalent. Nieuwsberichten schrijven, crossmediale events opzetten (i.s.m. Radio 2, 3FM, podia en festivals), nieuwsbrief, social media en community beheren en user generated content modereren. Zie OngekendTalent (nu 3FM Serious Talent).

   


Webproducent en migratieredacteur – Vereniging Eigen Huis

vehIn 2013 verzorgt LongStoryShort de contentmigratie voor Vereniging Eigen Huis waarbij een grote hoeveelheid content wordt geredigeerd en SEO-proof wordt gemaakt. LongStoryShort doet het dagelijks beheer van de website (nieuws, blogs, dossiers publiceren) en ontwikkelt een SEO-checklist voor de redactie van Eigen Huis.

   


Eindredacteur en migratieredacteur – BOVAG

bovagIn 2014 verzorgt LongStoryShort een contentmigratie voor BOVAG. Daarbij wordt een grote hoeveelheid content teruggebracht, geherstructureerd, geredigeerd en SEO-proof gemaakt.

   


Copywriter – NCRV

ncrv_logoIn 2011 schrijft LongStoryShort de teksten voor de eerste editie van P@perclip Magazine, het online magazine van de NCRV. Eveneens de ingeproken teksten van presentatrice Jetske van den Elsen.

   


Eindredacteur – St. Antonius Ziekenhuis

antoniusIn 2011 herschrijft LongStoryShort alle teksten voor de website van het St. Antonius Ziekenhuis, afdeling Alnatal in Nieuwegein. (Zorg rondom zwangerschap en geboorte).

   


Webontwikkelaar en eindredacteur – Diverse websites

irenebinkDe afgelopen jaren ontwikkelt LongStoryShort een aantal websites in Typo3, Drupal en WordPress, waaronder billhoning.nl, www.simunye.nl, hetschilderlab.nl en the Blues Federation.