LongStoryShort is gespecialiseerd in SEO-proof schrijven. Hieronder vind je een aantal begrippen die van invloed zijn op zoekmachine-optimalisatie.

Wat betekent SEO?

Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine-optimalisatie.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn linkjes van andere websites die naar jouw eigen website linken. Een backlink wordt ook wel gezien als een aanbeveling of inkomende link.

Wat zijn meta-omschrijvingen?

Met meta-omschrijvingen beschrijf je de inhoud van een pagina. Deze omschrijvingen vind je terug binnen de zoekresultaten van Google.

Wat betekent pagerank?

Pagerank is de waarde van een pagina binnen het internet en wordt opgebouwd door het aantal websites dat naar jouw website linkt.

Wat zijn interne links?

Interne links zorgen ervoor dat alle pagina’s binnen een website met elkaar worden verbonden en zorgen voor een hogere gebruiksvriendelijkheid. De voordelen van interne links zijn een hogere positie in Google en een betere gebruikerservaring voor bezoekers.

Wat is een alt-attribuut?

Een alt-attribuut wordt meegegeven aan afbeeldingen zodat Google kan zien waarover de afbeelding gaat. Een effectieve alternatieve tekst is een tekst die gelezen kan worden in plaats van de afbeelding.

Wat is een anchortekst?

De anchortekst is een klikbaar woord dat in verbinding staat met een link. De onderstaande linkjes verwijzen allebei naar de homepage van deze website.

Een professionele website laten maken (html:<a href=”https://www.longstoryshort.nl”>Een professionele website laten maken</a>. De klikbare woorden ‘een professionele website laten maken’ is de anchortekst.

Wat betekent keyword density?

Keyword density, ook wel zoekwoorddichtheid genoemd, is de procentuele dichtheid van een bepaald trefwoord ten opzichte van het aantal woorden van een pagina. Een voorbeeld: als er op een pagina 100 woorden staan waarin het trefwoord 1 keer voorkomt, heb je een keyword density van 1%. Heb je een artikel van 500 woorden waarin het belangrijkste trefwoord 12 keer voorkomt, dan heb je een keyword density van 2,4%.

Wat is duplicate content?

Duplicate content wil zeggen dat exact dezelfde tekst op meerdere webpagina’s of websites staat. Google heeft aangegeven niet blij te worden van duplicate content. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Google bezoekers een goede ervaring wil kunnen garanderen voor het gebruik van de zoekmachine.

Wat zijn heading tags?

Heading tags worden gebruikt voor de titel (H1) en voor tussenkoppen in een artikel (h3 tot en met H6), hiermee maak je teksten overzichtelijker en geef je aan welke woorden of zinnen je belangrijk vindt. De H1-tag wordt gebruikt voor de titel van een pagina en mag slechts 1 keer voorkomen op een pagina. De h3-tag wordt het vaakst gebruikt, gevolgd door de H3-tag die iets minder belangrijk is.

Bekijk ook de SEO-checklist